Nu är det dags att boka nästa kampanj i almanackan!
11-13 SEPTEMBER 2020 ny omgång Avlusningsdagarna

Material har skickats till skolorna under vecka 32!

SE VIDEO OM AVLUSNINGSDAGARNA  

Det bästa sättet att förebygga lössepidemier att att regelbundet luskamma barnens huvud. Efter en skön sommarledighet när alla barnen åter träffas i skolan brukar de oväntade gäster dyka upp i barnens huvud. För att få bukt med problemet med huvudlöss vill vi uppmana alla föräldrar att delta i vårens Avlusningsdagarna helgen 11 - 13 SEPTEMBER 2020.

Tanken är att du tillsammans med andra föräldrar ska undersöka dina barn genom att kamma dem med luskam. Även om dina barn inte drabbats ännu finns det risk för att de gör det om vi inte alla blir bättre på att undersöka våra barn regelbundet i förebyggande syfte.

Om vi agerar tillsammans samtidigt kan vi undvika stora lössepidemier på våra skolor och förskolor. Desto tidigare vi upptäcker lössen desto tidigare kan vi bli av med dem!

På den här siten kan du läsa mer om kampanjen och hitta matnyttig information om huvudlöss och hur du kammar. Du kan också se en film som visar rent praktiskt hur du luskammar med korta tips och råd.

Har ni stort problem med huvudlöss i skolan? efter många förfrågningar har vi startat en ny tjänst med professionell luskamning, där vi hjälper att undersöka barnen.  Vill ni veta mer kan ni maila oss till info@avlusningsdagarna.se

Natacha

LusFri